T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Dünyanın En Pahalı Baharatı Safranbolu Safranı Yayım Projesi" kapsamında, "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.
Safranbolu ile özdeşleşen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanıldığı için "mucize bitki" olarak adlandırılan safran çiçeği hasadı başladı. Safranbolu'da ekimi, ağustos sonu ve eylül ayının ilk haftasında yapılan, hasadı ise ekim ve kasım aylarında bitki 15-30 santimetre uzunluğa geldiğinde gerçekleştiriliyor.
Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Safranbolu Kaymakamı, Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, Stajyer Kaymakam adayı Abdurrahman Çelebi, İl Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Özden ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Aşağı Çiftlik köyünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, safranın büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. Tarımsal üründe başarılı olmak için erkenci olunması gerektiğini ifade eden Yenidoğan, "Erkenci, geçici ya da ürününüzün özel bir avantajının olması lazım. Son yıllarda coğrafi ürün tescilleri ve yöresel ürünler çok önemli yer tutmaya başladı. Bu anlamda Safranbolu özel bir kültür, özel bir yapı, üzerine safran gibi bir bitkiyle taçlanmış olması işin en büyük güzelliği." şeklinde konuştu.
Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin de Karabük tarımı için spesifik bir önemi olan Safranbolu safranının, dünyanın en pahalı baharatı olma unvanını taşıdığını belirtti. Karabük'te safran üretimini artırabilmek amacıyla yoğun bir çalışma yapıldığını aktaran Şahin, şu sözlerle devam etti."Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye'de desteklenen iki projeden biri de budur. Proje kapsamında Karabük Ziraat Odası ile bir ekip oluşturduk. Bu ekiple çiftçilerimize eğitimler verdik. Üretimi artırabilecek yöntemlerin hepsinin uygulanabilirliği gözlemlendi."
Etkinlik kapsamında safrandan yapılan "zerde" pişirildi, protokol üyelerinin katılımıyla safran hasadı yapıldı.